Μαια

Μυλωνά Γσβριέλα Μαία

Μυλωνά Γαβριέλα
Μαία

Η μαία του ιατρείου ονομάζεται  Μυλωνά Γαβριέλα και γεννήθηκε 29-01-1992 στην Αθήνα.  Ο πατέρας της έχει καταγωγή από την Καλαμάτα και η μητέρα της από την Κύπρο.  Από σχεδόν τριών ετών ξεκίνησε μαθήματα αρμονίου. Πήρε το αποφοιτήριο αρμονίου  το 2000 και το πτυχίο πιάνου το 2009  με βαθμό Άριστα με Διάκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού. Έχει πάρει βραβεία σε Πανελλήνιους  και Πανευρωπαϊκούς Διαγωνισμούς πιάνου και έχει λάβει σειρά από Αριστεία Προόδου ‘Άριστα με Διάκριση’. Από 1-9-2011 είναι καθηγήτρια Πιάνου.

 

Το 2010 ξεκινάει τις σπουδές της στην σχολή Μαιευτικής του Α.Τ.E.I  Αθήνας, η οποία ήταν και η πρώτη της επιλογή. Παρακολούθησε στη διάρκεια των σπουδών της πολλά σεμινάρια και συνέδρια τα οποία της έδωσαν πρόσθετα εφόδια για να μπορεί να  ασκεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό το οποίο  σπούδασε.

 

Μερικά από αυτά :

17-20/10/2012: 12ο Πανελλήνιο  συνέδριο  Μαιών & Μαιευτών “Η Μαία στην καθ’ημέρα πράξη δυνατοτητες/προοπτικες/προκλησεις”, CRETA MARIS BEACH RESORT Ηράκλειο Κρήτης.

14-16/11/2014 : 5ο Πανελλήνιο συνέδριο Υπερήχων στη Μαιευτική και Γυναικολογία, Πολεμικό Μουσείο, Αθήνα.

25-27/09/2015:  Εκπαιδευτικό πρόγραμμα  ”Βασικων γνωσεων πρωτων βοηθειων”, τμήμα εκπαίδευσης του τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

15 έως τις 19 Ιουνίου  2015 : 9ο Σεμινάριο Μητρικού Θηλασμού ΣΕΜΜΑ,Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” & β΄κύκλος /advanced seminar in breasfeeding.

8-10/4/2016 :  3o Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρείας, Ξενοδοχείο TITANIA.

3/12/2011: Μουσική στην Εγκυμοσύνη: Το καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή του παιδιού!, Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

13/11/2012 Μητρικός Θηλασμός : “Δώρο Ζωής!”, Τ.Ε.Ι ΑΘΗΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ.

13/11/2013: 13 Ημερίδα Μητρικού Θηλασμού με θέμα “Η δύναμη της προσφοράς”, Αρεταίειον Νοσοκομείο.

17-18/01/2015: Μαιευτικά Επείγοντα, Αθήνα, Αμφιθέατρο Γενικό Νοσοκομείο Αθήνας” Αλεξάνδρα”.

Ιούνιος του 2016: Σεμινάριο με θέμα “Συμβουλευτική  για  μέλλοντες γονείς ‘’ από την  Ελληνική  Εταιρία Προγεννητικής Αγωγής

21-22/10/2016:  ΙΑΣΩ General: Eπιστημονική Διημερίδα για το Σακχαρώδη Διαβήτη, στο Divani Palace Acropolis.

Το 2014 πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Γ.Ν.Α Αλεξάνδρα, Μαιευτήριο της Αθήνας που είναι γνωστό για τη μακρόχρονη εμπειρία του και το καταρτισμένο ιατρικό και νοσηλευτικό  του προσωπικό. Η αγάπη της όμως για την μουσική αλλά και για το λειτούργημα το οποίο αποφάσισε να ακολουθήσει ,τη Μαιευτική , την έβαλε στον δρόμο της έρευνας. Την  περίοδο Οκτώβριος 2013 – Οκτώβριος 2014 ύστερα από έγκριση του κ. Λουτράδη Ν.  (Καθηγητή της Γυναικολογικής Μαιευτικής του ΓΝΑ Αλεξάνδρα) πραγματοποίησε  έρευνα ( σε συνεργασία με τη συμφοιτήτριά της Ντιμιτρόβα Άννυ υπό την επίβλεψη της μαίας κ. Ηλιάδου) στο Γ.Ν.Α Αλεξάνδρα με τίτλο ‘ Πιλοτική Μελέτη της επίδρασης της μουσικής στην μητέρα και στο έμβρυο σε σχέση με την  ψυχολογία της μητέρας και το καρδιοτοκογράφημα του εμβρύου στην κύηση και τον τοκετό’. Μία έρευνα πρωτοποριακή, η οποία δεν έχει γίνει ξανά ούτε στην  Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό. Η ερευνητική πτυχιακή πήρε βαθμό Άριστα και δημοσιεύθηκε από την ίδια σε ομιλία της στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρείας που διεξήχθη στο ξενοδοχείο TITANIA στις   08-04-2016. Δύο χρόνια πριν, στα πλαίσια του μαθήματος Κοινοτικής Μαιευτικής-Γυναικείας  Φροντίδας-Αγωγή Υγείας παρουσίασε στο χωριό Μούλκι στο Κιάτο ομιλία  με θέμα ‘Πρόληψη για τον καρκίνο του Μαστού’.

Στις 25/8/2014 κρίθηκε άξια πτυχίου με βαθμό 8.18

Εν έτη 2018 ολοκλήρωσε επιτυχώς την φοίτηση των υποχρεωτικών εξαμήνων στο Μεταπτυχιακό της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α) ‘ Παθολογία Κύησης ’ και εκπονεί  Ερευνητική  Διπλωματική εργασία με θέμα που συνδέει για ακόμα μία φορά τη μουσική με την όμορφη περίοδο της κύησης.

Υπήρξε μαία σε  γυναικολογικά ιατρεία, σε τμήμα λεχωίδων του Όμιλου ΙΑΣΩ και σε Ιατρείο Εμβρυομητρικής Ιατρικής. Αυτή  της η επαγγελματική  πορεία, σε συνδυασμό με τις γνώσεις της, την καθιστούν ικανή να βρίσκεται στο πλευρό κάθε γυναίκας με απώτερο σκοπό την απλόχερη βοήθειά της όποτε αυτή χρειαστεί.

H μαία Μυλωνά Γαβριέλα:

1) είναι παρούσα σε κάθε γυναικολογική και μαιευτική εξέταση στο ιατρείο αλλά  και στο μαιευτήριο.

2)είναι υπεύθυνη για την παροχή οδηγιών στον τομέα της υγιεινής και της διατροφής.

3) είναι υπεύθυνη για τα μαθήματα Ψυχοπροφυλακτικής – Ανώδυνου Τοκετού.

4) είναι παρούσα στην εξέταση του καρδιοτοκογραφήματος που πραγματοποιείται      στο Μαιευτήριο και είναι υπεύθυνη για τον ελεγχο της κατάστασης του εμβρύου και της λειτουργίας της μήτρας με καρδιοτοκογράφο, κατόπιν ιατρικής οδηγίας.

5) είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση, φροντίδα, προετοιμασία και βοήθεια της επιτόκου κατά τον τοκετό. (Χρησιμοποιεί τη μουσική ως ανακουφιστικό μέσο εφόσον πάρει πρώτα έγκριση από την επίτοκο).

6) είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση και νοσηλευτική φροντίδα λεχώνας στο νοσοκομείο.

Πραγματοποιεί κατ’ οίκον  επισκέψεις  τις πρώτες ημέρες της λοχείας, εφόσον της ζητηθεί, για να βοηθήσει σε θέματα θηλασμού ή περιποίησης νεογνού, ακόμα και φροντίδας της ίδιας της γυναίκας.

Είπαν για εμάς στο Facebook